Over Bianca
Mijn naam is Bianca Nikerk. Dierenvriend, natuurliefhebber en creatieve spin in het web van mijn gezin in Bergschenhoek.
Van kinds af aan ben ik al een groot dierenliefhebber. Op de middelbare school had ik de droom om dierenarts te worden, maar door gebrek aan talent voor bètavakken ging ik een andere richting op. Ik ging rechten studeren in Rotterdam en uiteindelijk werd ik jurist en heb ik jarenlang gewerkt als algemeen jurist en jurist in de ruimtelijke ordening bij de Gemeente Lansingerland. Maar uiteindelijk paste het niet meer. Mijn creativiteit moest eruit.
Vanaf mijn studietijd heb ik een passie voor tekenen en schilderen. Door de jaren heen heb ik diverse cursussen gevolgd, met verschillende materialen en technieken. Pastelkrijt is mijn favoriete medium geworden.
Toen ik een aantal jaar geleden mijn baan bij de gemeente stopte voor mijn kinderen ben ik gestart met Atelier Lot en Lien, waarbij ik dierenportretten in opdracht maakte. Daarnaast maakte ik vrij werk, geïnspireerd door de natuur. Ik kreeg veel leuke reacties op mijn portretten en in 2018 volgde mijn eerste expositie, in het gemeentehuis van Lansingerland.
Ik maakte mijn dierenportretten vanaf een foto en hoewel ik het heerlijk vind om een dier op het doek "tot leven te brengen" begon het toch te kriebelen om meer creativiteit en fantasie kwijt te kunnen. Ik droomde weg bij mooie illustraties en besloot mijn hart te volgen: illustrator worden.
Om mijn doel te bereiken ben ik in 2019 de Illustratie Expeditie van Femke Veltkamp gaan doen. Op deze mooie creatieve reis heb ik mijn eigen stijl en handschrift ontdekt. Als illustrator wil ik deze reis nu graag beroepsmatig voortzetten en door middel van sprookjesachtige beelden bewustwording creëren voor een betere wereld.